Posts in Lajme

A mundet Inteligjenca Artificiale të nxisë politikëbërjen e drejtuar nga të dhënat në ekonominë qarkulluese?

Mund të mos ketë një zgjidhje të mirë për ndryshimin e klimës, por kërkimi i bazuar në IA mund të na ndihmojë të gjejmë zgjidhje[…]

Shndërrimi i ndërtesave në banka materiale qarkulluese

Lëvizja në qarqe zakonisht nënkupton mungesë progresi, por në qëndrueshmëri qarkullueshmëria nënkupton përparim. Kjo është veçanërisht e dukshme në industrinë e ndërtimit – e cila konsumon[…]

UNECE nxjerr udhëzime për matjen e ekonomisë qarkulluese

Kalimi në një ekonomi më qarkulluese njihet gjithnjë e më shumë si jetike për zhvillimin e qëndrueshëm, dekarbonizimin, efikasitetin e burimeve dhe konkurrencën. Gjithnjë e më[…]